Радіодиктант національної єдності-2024: онлайн-трансляція

Українці сьогодні, 25 жовтня, можуть приєднатися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Акцію проводять щороку до Дня української писемності та мови.

Трансляція диктанту доступна на «Суспільному».

Цього року авторкою диктанту стала письменниця Оксана Забужко. Текст називатиметься «Магія голосу», його прочитає письменник та військовослужбовець Павло Вишебаба.

Після написання радіодиктанту його можна відправити на перевірку двома способами:

  • паперовим листом на адресу: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;
  • сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media.

Текст радіодиктанту опублікують об 11 ранку в понеділок, 28 жовтня, на сайті «Українського Радіо» та «Суспільного». Результати перевірки надісланих диктантів оголошують, як правило, у грудні.

Нагадаємо, що торік до радіодиктанту приєдналися понад півмільйона людей, близько 20 тисяч відправили його на перевірку. Жодної помилки в ході написання не припустилися дві людини.

«Слово і діло» пропонує на інфографіці подивитися, скільки українців раніше надсилали свої диктанти на перевірку і скільки з них були написані «на відмінно».

Інші новини до Дня української писемності та мови: в Івано-Франківську з 28 жовтня почнуть працювати мовні волонтери.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО