СБУ затримала агентів рф, які здійснювали підпали у трьох областях

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала п’ятьох поплічників російських спецслужб, які здійснювали підпали в Київській, Вінницькій та Сумській областях.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначають, що зловмисники, залучені дистанційно російськими спецслужбами, були безробітними, які шукали «легкі» заробітки в Телеграм-каналах.

На Київщині затримано двох мешканців Фастова, 25 та 29 років, які підпалили відділення Укрпошти та об'єкти Укрзалізниці. Вони знімали загоряння на камеру для звітності перед російським куратором, а потім безуспішно намагалися втекти з місця злочину.

У Вінницькій області «по гарячих слідах» затримали пару, яка спалила дві релейні шафи сигнальних установок, що регулюють рух на важливих ділянках Укрзалізниці. Зловмисниками виявилися рецидивісти з Гнівані: 28-річна жінка з судимістю за підробку документів та її 29-річний знайомий, який раніше відбував покарання за крадіжку.

У Сумах затримано 27-річного місцевого мешканця, який підпалив дві релейні шафи залізничного сполучення і готував нові диверсії в обласному центрі.

Зловмисникам загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали 19 адміністраторів та дописувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ.

Також ранiше Служба безпеки України викрила двох коригувальників ФСБ у Харківській області, які збирали інформацію про позиції українських військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО