Європейський інвестиційний банк виділить Україні грант на 12 млн євро

ЄІБ надасть Україні грантову підтримку на суму 12 млн євро, як частину фінансування проєкту зі створення системи екстреної допомоги ЄС 112.

Про це стало відомо під час зустрічі із представниками ЄІБ та Єврокомісії повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Загальна допомога в рамках проєкту складатиметься з гранту обсягом 12 млн євро та позики на 40 млн євро. Ці кошти є частиною фінансування проєкту зі створення системи екстреної допомоги ЄС 112 в Україні.

Відомо, що проєкт передбачає створення сучасних кол-центрів та ІТ-інфраструктури, що дозволить привести служби екстреної допомоги України до європейських стандартів.

«Обсяг портфеля спільних з ЄІБ проєктів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці і сягає понад 7 млрд євро. З початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій ЄІБ у всіх напрямах – близько 2 млрд євро», – зазначає відомство.

Нагадаємо, у вересні Європейський інвестиційний банк підписав кредитну угоду з Києвом на 50 млн євро для заміни російських вагонів метро.

Також 26 жовтня країни Великої сімки завершили оформлення кредиту у розмірі 50 мільярдів доларів для України, забезпеченого прибутками від заморожених активів російського центрального банку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО