Міжнародна група з протидії відмиванню грошей відмовилася включити рф в «чорний список»

Читать на русском
Попри вимоги України, FATF відмовилася внести росію до списку країн, що відмивають гроші через протидію Китаю, Індії, Саудівської Аравії та Південної Африки та Бразилії.
biz.censor.net

Попри вимоги України, FATF відмовилася внести росію до списку країн, що відмивають гроші.

Про це йдеться на сайті Міжнародної групи з протидії відмиванню грошей.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Україні не вдалося посилити обмеження проти росії через протидію Китаю, Індії, Саудівської Аравії та Південної Африки та Бразилії. Внести рф до «чорного списку» відмовилися для збору додаткових доказів.

«Україна наголошувала на фінансовій і військовій співпраці росії з країнами високого ризику, такими як Північна Корея та Іран, а також на фінансуванні приватних військових угруповань, таких як група «Вагнер», і їхніх незаконних діях», – пише Reuters.

Також Україна наголошувана на використання росією Telegram-каналів і криптовалют для фінансування тероризму й відмивання грошей.

Відзначимо, наразі у «чорному» списку FATF знаходяться Північна Корея, Іран і М'янма.

Раніше повідомляли, що включення росії в «чорний список» FATF може фактично позбавити її доступу до світової фінансової системи, оскільки банкам доведеться суттєво посилити перевірки всіх транзакцій, що пов'язані з країною, що може призвести до відмови банків від їх проведення.

Також нагадаємо, 26 жовтня країни Великої сімки завершили оформлення кредиту у розмірі 50 мільярдів доларів для України, забезпеченого прибутками від заморожених активів російського центрального банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: