Вибори у Грузії: екзит-поли оприлюднили перші результати

У Грузії наразі вже закрились всі виборчі дільниці. При цьому, екзитполи публікують перші результати, які є протилежними.

Про це йдеться екзитполах телеканалів Imedi та Formula у Telegram.

Згідно з даними екзитполу, проведеного Edison Research, правляча партія «Грузинська мрія» отримує підтримку трохи більше 40% виборців, тоді як опозиційні партії в сумі - понад 50% голосів.

Водночас екзитпол провладного телеканалу TV Imedi свідчить про те, що «Грузинська мрія» отримала понад 56% голосів виборців.

До того ж, на телеканалі TV Imedi показують виступи лідера партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі та прем'єр-міністра Грузії Іраклі Кобахідзе, де вони всіх вітають зі своєю перемогою.

При цьому, стало відомо, що правляча партія після оголошення екзитполів святкує перемогу. Біля офісу «Грузинської мрії» у небо було запущено феєрверки.

Водночас, в Грузії прихильники «Грузинської мрії» нібито напали на офіс опонентів «Єдиного національного руху». У партії стверджують, що напад скоєно на центральний офіс.

Як заявив один із лідерів «Нацруху» Леван Бежашвілі, акт насильства вчинили «зондери» правлячої партії. Але нібито отримали заслужену відповідь.

Зазначимо, що на виборчих дільницях під час парламентських виборах у Грузії фіксують масові фальсифікації. Через це закрили одну з виборчих дільниць та скасували там результати голосування.

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії стартувало голосування на парламентських виборах, на яких «Грузинська мрія» протистоїть кільком опозиційним блокам, що виступають за зближення із Заходом.

До слова, Європейський союз призупинив процес приєднання Грузії до блоку після ухвалення закону про «іноземних агентів». ЄС також заморозив 30 млн євро, призначених на підтримку Грузії у сфері оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО