Уряд Грузії сформують навіть попри заперечення опозиції – прем'єр

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що перше засідання парламенту пройде у звичайному режимі й уряд буде затверджено попри відмову опозиції визнавати результати виборів.

Про це повідомляє «Ехо Кавказа», з посиланням на заяву грузинського прем'єра.

«За всі ці роки вони жодного разу не змогли ухвалити результати виборів, гідно ухвалити свою поразку. Вони зазнали поразки вдев'яте», - сказав Кобахідзе.

Він також звинуватив опозицію у тому, що та виступила проти конституційного ладу країни.

«Слід ще раз наголосити, що й у цьому випадку низка неурядових організацій разом із політичними, радикальними партіями виступила проти конституційного ладу цієї країни втретє за 4 роки. Але це слабка спроба. Це відчайдушні політики, відчайдушна спроба хоч якось виправдатись перед власними виборцями», — сказав Кобахідзе.

Як відомо, опозиційні партії та коаліції не визнають підсумки парламентських виборів у Грузії, які відбулись у суботу, 26 жовтня, та планують мітинги. Зокрема, президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала опозиційну коаліцію та розкритикувала «Грузинську мрію».

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії пройшло голосування на парламентських виборах, на яких проросійська партія «Грузинська мрія» здобула лідерство.

При цьому, міжнародна місія ENEMO заявила про насильство щодо опозиції, залякування виборців та зловживання адмінресурсами на парламентських виборах 2024 у Грузії.

Раніше також повідомляли, що на виборчих дільницях у Грузії фіксували масові фальсифікації. Через це закрили одну з виборчих дільниць та скасували там результати голосування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО