ВАКС відмовився заочно судити обвинуваченого організатора справи структури НААН

Вищий антикорупційний суд відмовився заочно судити колишнього заступника директора Наукового інформаційно-аналітичного центру «Торговий дім НААН» Олександра Євдокимова у справі про заволодіння понад 28,5 млн грн збитків державного підприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське» зі структури Національної академії аграрних наук.

Таке рішення 11 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання прокурора про здійснення спеціального судового провадження щодо обвинуваченого (Євдокимова – ред.) – відмовити», – йдеться в рішенні.

Наразі невідомі причини такого рішення.

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Євдокимова.

Нагадаємо, НАБУ і САП також підозрюють Євдокимова в організації схеми заволодіння 28,5 млн грн держпідприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське». У межах досудового розслідування встановлено, що службовці ДП «ДГ Ставидлянське» у 2021 році уклали договори на постачання пшениці та насіння соняшнику з наперед визначеним товариством, яке забезпечувало реалізацію сільськогосподарської продукції за заниженою вартістю.

У свою чергу заступник директора центру Євдокимов взяв на себе обов'язки пошуку підприємств-покупців сільськогосподарської продукції, які купляли б продукцію вже за ринковими цінами, відкриття відповідних банківських рахунків та подальшого обготівковування отриманих коштів, їх розподілу між співучасниками вчинення злочину. У підсумку реалізація цієї схеми завдала держпідприємству збитків на суму понад 28,5 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО