Орбан збирається відвідати Грузію, незважаючи на спірні результати виборів

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сьогодні, 28 жовтня, збирається відвідати Грузію, незважаючи на спірні результати парламентських виборів та випадки фальсифікації.

Цю інформацію Politico підтвердив високопоставлений угорський урядовець.

Представник уряду Угорщини Золтан Ковач заявив, що офіційний візит було організовано на прохання Грузії. Орбана супроводжуватимуть міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, міністр економіки Мартон Надь та міністр фінансів Міхай Варга.

Високопоставлений дипломат Євросоюзу сказав виданню, що поїздку прем'єра Угорщини до Грузії слід сприймати як його «сольний виступ в якості національного представника».

«Якби Орбан під час поїздки заявить про свої права на європейський капелюх, це було б обманом і зухвалою безглуздістю», – додав дипломат.

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори, на яких проросійська партія «Грузинська мрія» отримала понад половину голосів. При цьому міжнародні спостерігачі заявили про серйозні порушення під час голосування.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що перше засідання парламенту пройде у звичайному режимі і уряд буде затверджено, незважаючи на відмову опозиції визнавати результати виборів.

Результати виборів не визнала також президентка країни Саломе Зурабішвілі. Вона закликала людей вийти на масові протести.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО