Арифметика від Володимира Пристюка: шість автобусів замість сорока

Читать на русском

Закони арифметики від голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка передбачають наступне: із 40-ка обіцяних автобусів можна придбати лише шість, а із 36-ти обіцяних дитячих садочків відкрити лише 21.

Так минулого року обласний очільник планував спільно з благодійним фондом «Благовіст» придбати для області 40 шкільних автобусів. В результаті стало відомо, що обласним благодійним фондом „Благовіст" придбано лише шість шкільних автобусів: по одному шкільному автобусу для Сватівського та Старобільського районів, міста Брянки, Луганського обласного училища фізичної культури та два автобуси для Попаснянського району. За власні кошти облдержадміністрації автобуси не купувалися.

Окрім закупки шкільних автобусів Володимир Пристюк також обіцяв, що до 1 вересня в області запрацює 28 нових дитячих садочка, ще шість будуть введені в експлуатацію до кінця року. Таким чином, в 2012-му році в Луганській області повинно було відкритись 34 дитсадки. У відповідь на наш запит в департаменті освіти і науки, молоді та спорту Луганської ОДА повідомили, що минулого року в Луганській області було відкрито лише 21 новий дошкільний заклад освіти.

Прорахунки обласного очільника торкнулися й інших питань. Зокрема, 15 жовтня, в перший день опалювального сезону, Володимир Пристюк обіцяв, що на всіх соціальних об'єктах Луганщини опалювальний сезон почнеться вчасно. Однак під вечір того ж дня стало відомо, що опалення увімкнули лише в частині соціальних об'єктів. Зокрема, було підключено лише 87% дошкільних закладів та 52% загальноосвітніх шкіл. Слід зазначити, що в обласному центрі налічується більше 100 дитячих садків, проте тепло стало лише у 18-ти з них.

Особлива арифметика луганського керманича проявилася й у розумінні кінцевих дат виконання. Так у жовтні 2012-го року мав відкритися луганський перинатальний центр, однак в грудні Володимир Миколайович повідомив, що урочисте відкриття відбудеться наступного року. Схожа ситуація склалася навколо створення централізованої системи служби швидкої допомоги, яку мали ввести в експлуатацію ще минулого місяця. Як повідомили нам в департаменті охорони здоров'я Луганської ОДА до кінця лютого 2013-го року Луганський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф буде лише приведено до вимог нормативно-правових документів, представники Національного проекту ще ведуть роботи з підготовки проектної документації на диспетчерську. Закінчення робіт по створенню Центральної диспетчерської планується до кінця першого кварталу 2013-го року.

Зазначимо, що окрім згаданих автобусів та дитсадків голова облдержадміністрації обіцяє школярам в поточному році добудувати в Луганській області три школи та встановити очисні установки системи зворотного осмосу у всіх школах області. Сподіваємось, математичні здібності Володимира Пристюка на цей раз не підведуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: