Сили АТО й представники ДНР оголосили перемир'я - Лук'янченко

Читать на русском

Представники українських збройних сил, що беруть участь у антитерористичній операції в Донецькій області та прихильники так званої Донецької народної республіки домовились про тимчасове перемир'я.

Про це повідомив міський голова Донецька Олександр Лук'янченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За словами мера міста, перемир'я потрібне обом сторонам, щоб вивезти вбитих і поранених із зони АТО. Однак повноцінної «мирової» бойовики і сили антитерористичної операції не підписували, зазначив Лук'янченко.

Вранці голова міськадміністрації звернувся до городян із проханням не покидати свої домівки. За останніми даними, у місті зачинені частина навчальних закладів, з перебоями працює громадський транспорт.

У прес-службі повідомляють про 36 загиблих та 31 пораненого в ході антитерористичної операції протягом 26 травня та в ніч проти 27 травня. Саме у цей час відбувалося звільнення силами АТО Донецького аеропорту, раніше захопленого терористами.

Нагадаємо, активна фаза антитерористичної операції відновилася одразу після президентських виборів. А вже 27 травня Держприкордонслужба повідомила, що місцеві бойовики отримали підкріплення: вночі російсько-український кордон незаконно перетнула колона автотранспорту з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: