У ролі голови МЗС Кожара повинен рівнятися на Яценюка - статистика

Читать на русском

Арсеній Яценюк проявив 100%-ву відповідальність на посту міністра закордонних справ, який він займав в 2007 році, повідомляє «Слово і діло».

Так, Яценюку вдалося виконати всі чотири обіцянки, які були внесені в систему «Слово і діло» - зокрема, спростити візовий режим з ЄС для деяких категорій громадян і вирішити з Киргизстаном розбіжності, пов'язані зі вступом України до СОТ.

Крім того, як і було обіцяно Яценюком на посту голови МЗС, Україна не збільшила орендну плату за базування ЧФ в Севастополі і не відсилала своїх військових до Афганістану.

Нинішній віце-прем'єр, а в 2010-2012 роках - міністр закордонних справ Костянтин Грищенко зумів виконати 8 з 19 своїх обіцянок на цій посаді, при цьому 4 обіцянки виконані не були , а 7 залишилися в процесі виконання. Таким чином, рейтинг відповідальності Грищенка в ролі голови МЗС становить 42%.

Найбільш знаковими з виконаних Грищенком обіцянок можна вважати вивезення з України високозбагаченого урану та успішну підготовку плану дій щодо безвізового реміжу з ЄС, в той же час йому не вдалося добитися підписання угоди про асоціацію з ЄС у 2011 році, як від того обіцяв.

Нинішній міністр закордонних справ Леонід Кожара має на цій посаді рейтинг відповідальності 13% - ним було виконано 2 обіцянки, 2 виконані не були, ще 11 залишаються в процесі виконання.

Втім, у зв'язку з можливим непідписанням договору про асоціацію з ЄС кілька обіцянок міністра з дуже високою ймовірністю перейдуть з категорії «в процесі» в категорію «невиконані» - адже Кожара обіцяв підписання цієї угоди в листопаді і швидке скасування віз до країн Євросоюзу.

Найбільш низький, а точніше - нульовий рівень відповідальності на посту міністра закордонних справ, згідно з даними порталу «Слово і діло», проявив Борис Тарасюк. Всі чотири його обіцянки на цій посаді, внесені в систему, виявилися невиконаними. Зокрема, Тарасюком не були виконані обіцянки щодо вступу України до СОТ до кінця 2006 року і подачі Україною заявки на членство в Євросоюзі до кінця 2006 року.

Зазначаємо, що при написанні цього матеріалу враховувалися тільки ті з обіцянок Арсенія Яценюка, Костянтина Грищенка, Леоніда Кожари та Бориса Тарасюка, які вони дали на посту міністра закордонних справ. З загальною статистикою обіцянок зазначених персон можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і діло» за наведеними вище гіперпосиланнями.

Рейтинг відповідальності міністрів закордонних справ розрахований як співвідношення виконаних обіцянок до загальної кількості даних ними на цій посаді обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: