Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сін обіцяє затвердити міські програми з розвитку сімейної медицини та особистого медичного страхування

Кандидат на посаду міського голови Запоріжжя від ВО "Батьківщина" Олександр Сін у передвиборчій програмі 2010 року пообіцяв затвердити міські програми з розвитку сімейної медицини та особистого медичного страхування - як основи для реформування і підвищення якості медичної допомоги.
Не виконано
Сказано 19 вересня 2010 р.

Джерело

  • http://mer.zp.ua/programma.html
  • Лист секретаря Запорізької міської ради Р.О. Тарана від 19 жовтня 2012 року
  • Лист заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради О.С. Кузьмін

Результат

В листі секретаря Запорізької міської ради Р.О. Тарана від 19 жовтня 2012 року повідомляється, що за період реалізації затвердженої програми структурні підрозділи на засадах ЗПСМ були створені на базі всіх лікувально-профілактичних закладів міста, які мають в своїй структурі амбулаторно-поліклінічні відділення - в 11 лікувальних закладах (на базі 4 самостійних поліклінік з 78 дільницями ЗП-СМ та на базі 7 поліклінік у складі медичних закладів з 61 дільницею ЗП-СМ) На сьогодні у Запоріжжі функціонують 139 дільниць сімейної медицини, які у 5 лікувальних закладах функціонують також як відокремлені структурні підрозділи - 5 самостійних відділень ЗП-СМ. Медичним обслуговуванням на засадах ЗП-СМ охоплено на сьогодні 282 150 жителів міста, з яких 33 860 дітей.

З 22 січня 2010 року робота в місті по напрямку поліпшення стану сімейної медицини проходила в рамках виконання закону України "Про затвердження загальнонаціональної системи розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини", а до цього - на основі Міського плану від 27 березня 2008 року №103/1.

Відповідно до листа Запорізької міської ради від 19 січня 2015 року, в місті Запоріжжя відсутні програми з розвитку сімейної медицини та особистого медичного страхування.

На відповідній сесії міської ради затверджена «Програма розвитку охорони здоров’я міста Запоріжжя» на 2013-2015 роки, одним із завдань якої є пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги.