Парки, яких кияни не дочекалися: озеро Тельбін

Читать на русском

В серії репортажів про київські парки проект «Слово і Діло» відстежує рівень виконання обіцянок київських чиновників з облаштування паркових зон столиці. В попередніх публікаціях мова йшла про паркмайданчик на Либідській площі, на місці якого обіцяли облаштувати сквер, та три неіснуючі парки, що мали б з’явитися в столиці до Дня Незалежності.

Наш сьогоднішній репортаж стосуватиметься облаштування території навколо озера Тельбін, якого вже дуже довго чекають мешканці навколишній будинків.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов обіцяв облаштувати територію навколо озера Тельбін ще до Дня Києва 2012 року, згодом – навесні поточного року. Проте ні минулого року, ні в першій половині поточного питання вирішено не було. Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко обіцяв облаштувати зону відпочинку навколо озера до кінця поточного року (витратити 3,3 млн. грн. на реконструкцію парку та ще 2 млн. грн. - на облаштування зони організованого відпочинку).

Вчора кореспондент «Слово і Діло» побував на місці, аби перевірити, чи було виконано дану обіцянку міського керманича. Відразу зазначимо, те, що ми побачили в прибережній зоні озера, нас неприємно вразило.

Так, по всій території зони розкидана величезна кількість будівельних та побутових відходів, бетонних плит, сміття, залишків зруйнованих будівель тощо.

На наступному фото ми бачимо залишки зруйнованої будівлі та стихійне звалище.

З усього видно, що даною територією ніхто не опікується - доріжки та лавочки напівзруйновані.

Про наявність балансоутримувача території – КП «Плесо» - нагадує лише самотня вивіска в прибережній зоні.

Підкреслимо також, що гендиректор «Київзеленбуду» Михайло Царенко обіцяв оновити баскетбольний і волейбольний майданчики біля озера. Однак, судячи з учорашніх фото нашого кореспондента, майданчики біля озера Тельбін ніхто не ремонтував.

Зазначимо, що на сайті КМДА зареєстровано петицію від стурбованої киянки Штангеєвої Іванни Сергіївни від 21 жовтня ц.р. за номером Ш-10842 (2615626), яка вказує на екологічну загрозу, що несе в собі купа будівельних та побутових відходів. Відповідальним за вжиття заходів з даного питання призначено КП «Плесо». Дата контролю з виконання робіт – 5 листопада поточного року.

Сподіваємось, що міські керманичі адекватно відреагують на звернення стурбованих жителів Києва, а ми й надалі висвітлюватимемо стан облаштування паркових зон столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: