У Тимошенко вважають, що регламент дозволяє звільняти її і без комітету

Читать на русском

Партія «Батьківщина» вважає, що законопроект нардепа Анжеліки Лабунської щодо лікування ув’язнених за кордоном може бути розглянутий парламентом без висновків профільного комітету.

Про це сказано в заяві партії, розміщеній на її офіційному сайті.

«…законопроект може бути розглянутий і без висновків профільного комітету за процедурою аd hoc, яка передбачена регламентом Верховної Ради України», - зазначається в заяві політсили.

При цьому «Батьківщина» вважає, вчорашнє засідання комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому законопроект Лабунської мав розглядатися, було зірвано депутатами фракції Партії регіонів свідомо.

«…провладні депутати намагаються заблокувати компромісну законодавчу ініціативу, поставивши під питання європейську перспективу 46-мільйонного українського народу», - сказано в заяві.

Як відомо, раніше законопроект Лабунської був відзначений місією Європарламенту у складі Александра Кваснєвського і Пета Кокса як такий, який найбільше відповідає очікуванням Євросоюзу у вирішенні питання Тимошенко.

Нагадаємо, вчора депутат від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що випускати Юлію Тимошенко на лікування за кордон до повернення її грошей в Україну - недоцільно.

Раніше спікер парламенту Володимир Рибак обіцяв, що питання Тимошенко буде вирішене на законодавчому рівні в жовтні.

Президент Віктор Янукович заявив, що підпише закон, який дозволить лікування Тимошенко за кордоном, якщо парламент прийме його.

«Слово і діло» 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: