Україна має інструменти впливу на Telegram для блокування конкретних каналів – ЦПД

Читать на русском
Українська влада має механізми впливу на керівництво Telegram, які можуть бути використані для блокування окремих каналів.
Фото: cxid.info

Українська влада має механізми впливу на керівництво Telegram, які можуть бути використані для блокування окремих каналів на території країни.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко в ефірі телемарафону.

Регулювання роботи Telegram в Україні: що пропонується у новому законопроєктіУ Раді запропонували врегулювати роботу Telegram та інших подібних платформ в Україні. На інфографіці – що передбачає законопроєкт.

«Загалом можу сказати, що є інструментарій впливу безпосередньо на Павла Дурова, щоб він видаляв конкретний канал, для України принаймні. Цей інструментарій уже застосовувався у 2022 році, коли були обмежені такі канали як Рибарь», – сказав він.

За словами Коваленка, блокування Telegram-каналу в Україні починається зі складання документа, який містить інформацію про те, які конкретно публікації порушують законодавство. Далі цей документ передають представникам СБУ та Мінцифри.

«Механіка є. Також можемо фантазувати в цілому, взяти той же Китай, який просто примусово видалив з магазинів App Store додатки. Фактично це один із тих інструментів, які можуть працювати», – стверджує керівник ЦПД.

Коваленко додав, що є й інші способи запровадити обмеження. Однак він не став розповідати про них, оскільки «над цим працювали інші колеги».

Нагадаємо, нещодавно керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Telegram однозначно є проблемою з погляду національної безпеки.

Раніше ми розповідали, у яких країнах заборонено Telegram, Facebook, YouTube, TikTok та інші популярні соцмережі та платформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: