Зеленський доручив підготувати «всеохопний план» захисту цивільної інфраструктури від атак рф

Читать на русском
Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача та наказав підготувати комплексний план захисту інфраструктури.
Фото: РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 22 квітня, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це глава держави написав у своєму Telegram-каналі.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

Учасники засідання говорили про ситуацію на фронті, постачання зброї та захист України від ворожих повітряних ударів.

Зеленський повідомив, що на наступну Ставку дав доручення розвідці зібрати всю доступну інформацію про наміри росіян щодо атак на цивільну інфраструктуру та «підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо».

Крім того, на Ставці обговорили поточну ситуацію на лінії фронту. За словами президента, окупанти отримали завдання «продемонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня».

«Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», – наголосив Зеленський.

Він також розповів, що в Україні й надалі розвиватимуть власне військове виробництво. Наразі Міноборони працює над новим форматом угод, «який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави».

Нагадаємо, нещодавно Зеленський заявив, що не виключає атаки росії на інфраструктуру українських АЕС.

Раніше ми розповідали, які засоби протиповітряної оборони цього року Україні передали та обіцяли передати союзники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: