САП просить конфіскувати майно посадовця Київської митниці

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала до суду цивільний позов про визнання необґрунтованими активів одного з посадовців столичної митниці.
фото: Youtube/ДФС

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить визнати необґрунтованими та конфіскувати у цивільному порядку активи на суму понад 8,6 млн грн працівника сектору митного оформлення «Фастів» митного поста «Південний» Київської митниці.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про завідувача сектору митного оформлення цього посту Руслана Фірсова.

«Прокурором САП за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції заявлено позов до Вищого антикорупційного суду про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на родичку працівника сектору митного оформлення «Фастів» митного поста «Південний» Київської митниці, на суму понад 8,6 млн грн та стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація)», – інформує прокуратура.

Як вказує САП, мати київського митника у квітні 2023 року придбала житловий будинок і шість земельних ділянок, які становлять одну садибу в передмісті Києва на суму понад 8,6 млн грн. Пізніше вона видала доручення сину та його дружині на її представництво з усіх питань, пов'язаних з цими об'єктами нерухомості.

«Проте аналізом доходів та видатків матері посадовця встановлена неможливість набуття цих об'єктів нерухомості за рахунок законних джерел. Одночасно сам посадовець, який працює на посадах державної служби понад 25 років, і його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, не володіли законними доходами і активами для придбання вищезазначеного майна. Крім того встановлено, що після придбання цих активів їх використовував саме посадовець і його дружина, а не його мати, що вказує поряд з іншими даними на те, що вона набула їх у власність саме за дорученням посадовця», – підкреслили в органі.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 2,25 млн грн коштів депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача. У рішенні ВАКС вказується, що Деркач імовірно необґрунтовано набув у власність житловий будинок площею 283,4 квадратних метри і земельну ділянку площею 0,0536 га в Дніпрі загальною вартістю 2,9 млн грн. На думку прокурора, депутат на мав достатню кількість коштів для набуття цієї нерухомості розміром у 2,25 млн грн. Його активи конфіскували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: