Українські захисники відбили два штурми окупантів на Оріхівському напрямку

Читать на русском
Російські окупаційні війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, проте отримали відсіч від ЗСУ.
Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, проте отримали відсіч від ЗСУ.

Про це Сили оборони півдня України повідомили у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Військові заявили, що минула доба в операційній зоні Сил оборони півдня пройшла напружено. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили два безуспішні штурми: один у районі Старомайорського та один у районі Роботиного.

По лінії бойового зіткнення та населених пунктах уздовж правого берега річки Дніпро загарбники били керованими авіаційними бомбами. Водночас ворог вів аеророзвідку із застосуванням безпілотників різного типу.

Росіяни продовжили також масово використовувати й різноманітні дрони-камікадзе, зокрема типу Shahed і FPV, «Ланцети». Серед їхніх цілей вкотре виявилося цивільне населення прибережних населених пунктів.

Нагадаємо, ввечері 27 квітня аналітики проєкту DeepState заявили, що окупанти захопили Бердичі, вивісивши на західних околицях села російський прапор.

Також повідомляли, що російські війська продовжують наступати в районі Очеретиного в Донецькій області. ЗСУ ввели додаткові сили та засоби з резерву для стримування ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: