Російські пропагандисти намагаються маніпулювати темою виборів президента України

Читать на русском
Російські пропагандисти поширюють маніпулятивні меседжі щодо президентських виборів в Україні.
Укрінформ

Російські пропагандисти поширюють маніпулятивні меседжі щодо президентських виборів в Україні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони у Facebook.

Зокрема, поширюють заяву мешканця Чернігівщини Олега Серика, який на своїй сторінці в Instagram 26 квітня розповів, що подав позов проти Верховної Ради України до Касаційного адміністративного суду. У ній він просить визнати протиправною бездіяльність ВР щодо непризначення виборів президента України на 31 березня 2024 року.

Цю заяву почали ширити ворожі ресурси, зокрема Telegram-канал «Страна» та «РИА Новости», а також блогер Ігор Мосійчук.

«Насправді рішення Касаційного адміністративного суду було прийняте ще 15.04.2024, в якому вказано, що у Верховного Суду не було підстав для відкриття провадження у цій справі», – додають у дописі.

У Центрі застерегли українців та наголосили, що подібні маніпуляції спрямовані на дискредитацію легітимності президента України та зниження довіри українців до уряду.

Нагадаємо, у грудні Зеленський говорив, що готовий провести вибори у березні 2024-го, але більшість українців цього не підтримують.

Останнє опитування показало, що за проведення президентських виборів під час війни виступають лише 15% українців. Більшість громадян вважають, що Зеленський має залишатися на посаді до кінця воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: