Швеція виділила нову мільйонну допомогу на оборону України

Читать на русском
Швеція передає 28 млн євро, з яких 18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України.
фото 24 канал

Уряд Швеції виділив 28 млн євро на підтримку обороноздатності України.

Про це повідомила пресслужба уряду Швеції.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Повідомляється, що 18 млн євро буде передано трьом коаліціям в рамках Контактної групи з оборони України, а 10 млн євро - до Фонду НАТО для України.

За словами міністра оборони Швеції Поля Йонсона, шведська підтримка поступово переходитиме до закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні.

«Завдяки цим платежам до фондів ми зможемо зміцнити оборону України в плані безпілотників, розмінування та посилення можливостей українських ВМС», – зазначив він.

Так, Швеція спрямує 5 мільйонів євро на користь коаліції з розмінування, які будуть спрямовані на спільні закупівлі обладнання та навчання українського персоналу.

Три мільйони євро виділяють на коаліцію морської безпеки, яка підвищує потенціал України у галузі безпечних морських перевезень у Чорному морі, а також розширює можливості українських ВМС.

А 10 мільйонів буде передано коаліції безпілотників.

Нагадаємо, у Міноборони Швеції не виключають постачання Gripen для України. Раніше повідомлялося, що Швеція надасть 30 млн євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: