У Південній Кореї створять міністерство для підвищення народжуваності

Читать на русском
Влада Південної Кореї створить нове міністерство для вирішення проблеми низького рівня народжуваності в країні.
Фото: manas.new

У Південній Кореї планується створити міністерство боротьби з низькою народжуваністю. Влада заявила про «мобілізацію всіх можливостей держави у цьому напрямку».

Про це заявив президент республіки Юн Сок Йоль, повідомляє Yonhap.

Скільки дітей щороку народжувалося в Україні за період незалежностіВ Україні через повномасштабну війну катастрофічно падає народжуваність. Скільки дітей щорічно з'являлося світ з моменту здобуття незалежності – на інфографіці.

«Я прошу парламент про співпрацю у перегляді організації уряду для створення міністерства боротьби з низьким рівнем народжуваності», – сказав він у прямому зверненні до нації.

Він додав, що очільник нового міністерства, умовно названого «міністерством з питань планування відповіді на низьку народжуваність», виконуватиме обов’язки заступника міністра із соціальних питань і розроблятиме політику в галузі освіти, праці та соціального забезпечення.

Уряд виділив кошти, серед іншого, на субсидії, послуги няні та підтримку допоміжної репродукції.

BBC зазначає, що коефіцієнт народжуваності в країні становив 0,72 дитини на жінку в 2023 році. Це набагато нижче 2,1, необхідного для підтримки чисельності населення. За прогнозами експертів, за нинішніх темпів спаду до 2100 року населення республіки скоротиться до 25 млн осіб за нинішніх 51 млн.

Крім того, Південна Корея відноситься до групи країн з найвищою очікуваною тривалістю життя при одночасному зниженні народжуваності.

Як відомо, Україна залишається однією з країн із найнижчою народжуваністю у світі. До повномасштабної війни, у 2021 році, коефіцієнт народжуваності становив 1,16 – це нижче за норму природного відтворення (2,1–2,2), а також суттєво нижче за локальний максимум у 2012 році (1,53).

Нагадаємо, у 2022 році соціологи прогнозували катастрофічне падіння народжуваності в 2023 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: