Южаніна розповіла про нові правила розмитнення авто

Читать на русском
Законопроект про нові правила розмитнення авто на єврономерах парламент може розглянути в четвер.

Законопроект №8487 про розмитнення авто на єврономерах передбачає можливість оплатити половину ставки акцизного податку протягом перших двох місяців з початку дії нових норм і 3/4 нової ставки – протягом третього місяця.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, повідомляє «112 Україна» в середу, 7 листопада.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«До ставок податку коефіцієнт 0,5 – це означає, що те, що ухвалили в першому читанні в разі, якщо людина насправді хоче й думає про розмитнення та сплату платежів, то вони зможуть заплатити лише половину ставки. На засіданні комітету всім було зрозуміло, що це найбільше, що можна зробити для встановлення нових ставок акцизного податку, – ще раз їх змінити й поставити коефіцієнт 0,5, щоб прискорити розмитнення», – сказала Южаніна.

Вона уточнила, що протягом 60 днів діятиме коефіцієнт 0,5; протягом третього місяця – 0,75.

«І 90 днів, що залишилися, адже в нас загальний період 180 днів, це з тією новою ставкою, але без застосування штрафних санкцій. Я сподіваюся, що всі охочі зможуть розмитнити», – додала нардеп.

Вона допустила, що законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення авто на єврономерах і санкції за нерозмитнені машини вже завтра розглянуть у парламенті.

«Якщо ми зараз встигаємо повністю з таблицями, які, я думаю, найближчим часом з'являться в відформатованому вигляді, ми встигнемо», – сказала Южаніна.

Як повідомлялося, напередодні комітет Ради з питань податкової та митної політики підтримав і рекомендував парламенту розглянути на засіданні два законопроекти про податок на ввезення авто з іноземною реєстрацією.

Сьогодні «євробляхери» влаштували масову акцію протесту, перекривши рух в урядовому кварталі Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: