Гонтарева не має наміру йти на допит до ГПУ

Читать на русском
Екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева не має наміру йти на допит в Генеральну прокуратуру і запрошує слідчих до Лондона.

Екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева не має наміру йти на допит в Генеральну прокуратуру і запрошує слідчих до Лондона.

Про це вона повідомила «Українським новинам», пише «Слово і Діло».

«Я не збираюся йти на допит. Я живу і працюю в Лондоні. Якщо вони хочуть приїжджати мене допитувати, то нехай приїдуть і допитають», - йдеться в повідомленні.

Про що свідчить скандал довкола ГПУ та які його мотиви?28 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ оголосила підозри оточенню Порошенка в махінаціях з олігархом-утікачем Курченком. Згодом прес-секретар ГПУ заявив, що Гонтаревій, Ложкіну, Філатову повідомили про підозру з порушенням процесуального законодавства.

Гонтарева додала, що не має ніякого відношення до махінацій бізнесмена Сергія Курченко.

«Це взагалі, крім як політично мотивованим, неможливо ніяк назвати. Тому що я не те, що з Януковичем або Курченком ніколи не бачилася, або із Арбузовим ніколи не була знайома, я ніколи не брала участі ні в якій угоді. До мене це не мало ніякого відношення», - сказала Гонтарєва.

Екс-голова Нацбанку зазначила, що це все почалося перед першим туром виборів, коли вийшов генпрокурор і сказав, що Кулик сфабрикував цю підозру. - «Звідки це виникло знову, не можу сказати».

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України викликає екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника голови адміністрації Олексія Філатова і екс-голову Національного банку України Валерію Гонтареву для допиту і вручення підозр у рамках кримінального провадження щодо швидкого бізнесмена Сергія Курченка.

Нагадаємо, прокурор ГПУ Костянтин Кулик заявив, що в розслідуванні справи про продаж групи компаній Український медіа холдинг бізнесмена Сергія Курченка особисто втручалися президент Петро Порошенко, а також заступник голови Адміністрації Олексій Філатов. Він додав, що в розслідування основної справи Курченка втручалися Філатов, а також екс-голова Нацбанку Гонтарева.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: