НАБУ закривало справу про можливу брехню в декларації нардепа Різаненка

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив скасувати постанову Національного бюро про закриття справи про брехню в декларації члена Верховної Ради.
нардеп Павло Різаненко

Національне антикорупційне бюро закривало кримінальне провадження про можливе недостовірне декларування народним депутатом від фракції «Блоку Петра Порошенка» Павлом Різаненком, проте суд скасував постанову.

Таке рішення 14 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатом розгляду скарги заявника у справі, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, детектив НАБУ 24 січня виніс постанову про закриття справи щодо Різаненка. Проте заявник з нею не погодився і у своїй скарзі вказував, що детективом не було перевірено наявності правовстановлюючих документів ООО «Трубосталь», та наявності підпису в них Різаненка; не перевірено факт використання під час створення вказаного товариства російського коду платника податків нардепа; не надано належної кваліфікації свідченням політика щодо користування квартирою, а саме під час огляду публікацій в інтернеті та сторінці Різаненка в Facebook. Також заявник підкреслив, що детективом не надано належної оцінки тому факту, що квартира, якою нардеп користується щонайменше з 24 листопада 2013 року по теперішній час належить співвласнику ПАТ «Трубосталь» та ООО «Трубосталь».

Крім того, детектив нібито не дослідив факти недостовірного декларування щодо користування квартирою по вул. Банковій у Києві вказаній в е-декларації Різаненка за 2017 рік, а також факти обізнаності нардепа стосовно відповідної державної реєстрації фактів купівлі продажу нерухомого майна та землі.

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив. Зокрема, Українець вказав, що у постанові про закриття справи детектив вказав лише опис обставин кримінального правопорушення, покази Різаненка та ще двох свідків, а також аналіз норм Кримінального кодексу України. До того ж, текст оскаржуваної постанови не містить аналізу доводів заявника, опису інших заходів, які вживались детективом для їх перевірки, та не зазначено про підстави закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, НАБУ почал розслідувати можливе недостовірне декларування нардепом Різаненком. Водночас адвокат політика хотів обмежити НАБУ в розслідуванні справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: