Реорганізація Верхньодніпровського інтернату: президента просять втрутитися

Читать на русском
Реорганізація Верхньодніпровського інтернату. Батьки дітей просять президента Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію і повернути звільненого директора закладу.

Президента України Володимира Зеленського просять втрутитися в ситуацію з реорганізацією Верхньодніпровського інтернату №1 в Дніпропетровській області, з якого раніше планували виселити дітей та заселити потенційних пацієнтів з COVID-19.

Відеозвернення до Зеленського записали жителі Дніпропетровської області, а також батьки деяких дітей з інтернату. Ролик з'явився на YouTube у вівторок, 12 травня.

У ньому, зокрема, жителі регіону заявляють, що рішення щодо реорганізації Верхньодніпровського інтернату №1 чиновники Дніпропетровської облради прийняли «з грубими, комплексними порушеннями».

Батьки дітей з інтернату також просять президента України повернути на посаду директора Олександра Змієнка, який був звільнений в березні цього року. За словами людей, новий директор не має профільної освіти, а також досвіду роботи в подібних установах.

На думку стурбованих батьків, такі кадрові рішення можуть спричинити «негативні наслідки для життя дітей».

Жителі Дніпропетровської області просять Зеленського втрутитися в ситуацію навколо інтернату і взяти хід цієї справи на особистий контроль.

Отдайте видео в руки Президенту!Власов Александр

Нагадаємо, в березні цього року стало відомо, що дітей з інтернату на Дніпропетровщині хочуть розселити, щоб звільнити місце можливим пацієнтам з коронавірусом. Журналісти «Слово і діло» звернулися до Дніпропетровської ОДА з проханням підтвердити або спростувати цю інформацію. Співробітники ОДА надати коментар не змогли.

Пізніше стало відомо, що директора Верхньодніпровського інтернату Олександра Змієнка звільнили. За даними місцевих ЗМІ, Змієнко позбувся посади після візиту спецкомісії, яка вивчала можливість облаштувати в інтернаті обсерватор. Як повідомляється, директор інтернату був проти виселення дітей.

Після цього інциденту батьки дітей записали перше звернення до президента України. А до чиновників Дніпропетровської ОДА звернулася Уповноважений ВР з прав людини з вимогою назвати причини можливого розселення вихованців.

На початку квітня в пресслужбі Дніпропетровської облради повідомили, що Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат №1 працює в штатному режимі, всі діти на місцях. Ідею облаштувати центр обсервації комісія відхилила.

Однак, як заявив голова облради Дніпропетровської області Святослав Олійник, реорганізанція інтернату (оптимізація приміщень і персоналу) необхідна для справедливого розподілу грошей на утримання дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: