У Раді збирають підписи за проведення позачергової сесії для звільнення Ситника

Читать на русском
У ВР почали збір підписів за проведення позачергової сесії, щоб звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.
Фото - УП.

Народні депутати почали збирати підписи за проведення позачергової сесії, щоб звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомив глава «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

Законопроєкт Кабміну про НАБУ: Малюська розповів, чому запропонували звільнити СитникаЗаконопроєкт з нормою про звільнення директора НАБУ Ситника може сподобатися депутатам більше, сказав Денис Малюська.

«Процес координує народний депутат Артем Дмитрук: саме він отримав у Спікера підписні листи. Робити таке під час візиту в Україну президента Європейської ради - це свідомо руйнувати стосунки України з ЄС», - написав він.

Також він додав, що можливо у четвер ВР розгляне питання звільнення Ситника.

Нагадаємо, 15 лютого уряд схвалив законопроєкт, який дозволяє звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Як розповів міністр юстиції Денис Малюська, законопроєкт передбачає звільнення Ситника з посади директора НАБУ і вводить новий механізм призначення голови бюро. Згідно з документом, поки будуть вибирати нового директора, бюро очолюватиме перший заступник глави НАБУ.

У серпні 2020 року КСУ визнав незаконним призначення Ситника головою НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: