Експерт пояснив, чому Захід так повільно передає Україні системи ППО

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Західні країни передають Україні системи протиповітряної оборони так повільно тому, що там їх або немає, або ці системи треба спочатку зняти з озброєння і чимось замінити.

Таку думку висловив експерт Андрій Горбенко в коментарі для «Слово і діло».

За його словами, два основні варіанти - або немає, чого передавати, або вже передають, але шукають, чим замінити. Звичайно, може бути ще один варіант того, чому нових постачань систем ППО поки що немає.

«Вони їх дали, а ми поки що ще не встигли перемістити їх по всій країні. Щоб прикрити всю Україну, потрібно дуже багато ППО і ПРО» - пояснив експерт.

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

Горбенко додав, що заклики до західних країн про надання Україні ППО були з боку України дуже грамотною піар-кампанією, спрямованою на те, щоб союзники почали надавати Україні озброєння.

«Спочатку ніхто не говорив, що мовляв дайте Україні якесь важке озброєння. Це виглядало контраверсійно... Цей слоган, «Захистіть українське небо», він тоді поширився дуже швидко, він був простий, зрозумілий, ілюстративний, його можна було швидко поширювати та показувати, чому це потрібно. Це була відмінна кампанія серед, в першу чергу, народів країн-союзників. Їхні політики відреагували на це тим, що надали Україні зброю» - розповів він.

Нагадаємо, радник ОПУ Михайло Подоляк вважає, що обов'язковою відповіддю інших країн на російські удари по критичній інфраструктурі України повинне бути постачання систем ППО та ПРО.

Російські війська 11 вересня обстріляли Зміївську ТЕС і три підстанції високої напруги, були знеструмлені 40 підстанцій різної напруги, відключені 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ. Ця атака стала наймасовішою ракетною атакою по об'єктах критичної інфраструктури з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: