Заява про негайний псевдореферендум в «ЛНР» зроблена за вказівкою Москви – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Так звана вимога бойовиків «ЛНР» щодо негайного проведення псевдореферендуму в окупованій Луганській області насправді інспірована Кремлем, оскільки самі бойовики – всього лише путінські маріонетки.

Про це розповів політолог Валентин Гладких у коментарі «Слово і Діло».

«По-перше, я б не став говорити про вимогу, тому що всі ці керівники псевдореспублік за фактом є маріонетками Кремля. Навряд чи вони є суб'єктами, які здатні якісь вимоги висувати» – зазначив він.

На думку експерта, максимум, що можуть керівники псевдореспубліки – озвучити на публіку те, чого вимагають від них кремлівські господарі. Наразі їм наказали зробити саме таку заяву і безумовно, що вона пов'язана з успішним контрнаступом ЗСУ.

«Безумовно, це пов'язано з успіхом ЗСУ на фронтах. І водночас це призводить до розуміння російським керівництвом неможливості досягнення своїх цілей. Можливо, вони готуються зафіксувати хоч якийсь результат» – припустив Гладких.

Нагадаємо, 19 вересня бойовики «ЛНР» звернулася до ватажка Леоніда Пасічника з ініціативою негайно провести «референдум» про входження до складу рф.

Вимогу бойовиків пов'язують з успіхами контрнаступу Збройних сил України на Луганщині. Так, 19 вересня військові української армії взяли під контроль селище Білогорівка, очистивши його від окупантів і бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: