Стало відомо, скільки ЗСУ знищили окупантів і техніки на півдні за останню добу

Читать на русском
Ворог деморалізований та намагається маневрувати на лівобережжі, аби знайти місця, куди не дістає українська артилерія. Також ворог намагається втриматись на позиціях, які не облаштовані.
armyinform.com.ua

Протягом доби вівторка, 1 серпня, російські загарбницькі війська 57 разів обстріляли населені пункти Херсонщини. При цьому, Сили оборони знищили 33 військовослужбовців країни-агресора та 22 одиниці російської техніки.

Про це керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

«Ситуація залишається напруженою, ворог нарощує обстріли і ми побачили це по Херсону. Зосередившись на обласному центрі, ворог все ж таки продовжує бити і по інших прибережних населених пунктах», - повідомляє Гуменюк.

Зазначається, що за сьогоднішню добу ворог вдався до 57 обстрілів. Це знову повернення до того показника, який вони мали - в районі 90 за добу.

ЗСУ знищили 2 склади з боєприпасами за цей бойовий день можемо собі вже позначити. Також відмінусовано 33 окупанти і 22 одиниці ворожої техніки, серед яких 4 бойові ударні дрони «Ланцет», якими ворог намагається бити по узбережжю, 5 крупнокаліберних гармат, якими обстрілювали Херсон. Це гармати типу «Мста Б», «Гіацинт» і Д30.

«Також відмінусовано човен, на якому ворог відправив чергову ДРГ і вона пішла за курсом руського воєнного корабля, і 11 одиниць автобронетанкової техніки», - повідомила Гуменюк.

Також вона повідомила, що ворог деморалізований та намагається маневрувати на лівобережжі, аби знайти місця, куди не дістає українська артилерія. Також ворог намагається втриматись на позиціях, які не облаштовані.

«Ми продовжуємо тиснути, продовжуємо їх відкидати, вони озлоблені, намагаються відстрілюватись в бік цивільного населення. Так, цієї доби знову посилено обстріли на Чайківському напрямку, двічі по місту безпосередньо ударили, б'ють і по Куцюрубській громаді поруч. Це означає, що вони намагаються всіма силами переконати, що вони там залишаються, вони присутні», - зазначила речниця.

Нагадаємо, що російська армія за останню добу втратила ще 500 військових, таким чином її втрати з початку повномасштабної війни становлять уже 246 тисяч 690 осіб.

Також міністерство оборони росії стверджує, що цієї ночі Україна нібито намагалася атакувати патрульні кораблі «Сергій Котов» та «Василь Биков» у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: