Загарбники на Луганщині відкривають центри підготовки підлітків для фронту

Читать на русском
У Луганській області російські загарбники відкривають центри підготовки підлітків для фронту. Вчителі отримали наказ втягувати учнів у пропагандистські рухи.
Укрінформ

У Луганській області російські загарбники відкривають центри підготовки підлітків для фронту. Вчителі отримали наказ втягувати учнів у пропагандистські рухи.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Facebook.

Військова адміністрація зазначає, що у так званій ЛНР та в інших тимчасово захоплених регіонах підлітків готуватимуть до війни за конкретними спеціальностями, зокрема за тими, у яких в загарбників відчувається брак.

«Навчальним закладам розподілять спеціалізації, за якими ті організовуватимуть підготовку. На першому етапі росіяни планують залучити до цього близько чотирьох тисяч юнаків віком від 14 до 17 років», – йдеться у повідомленні.

Також росіяни в окупації посилюють контроль над молоддю. Відтак вчителям у школах наказали контролювати інформаційну активність дітей та втягувати їх у пропагандистські рухи. Освітяни доноситимуть на учнів, якщо ті писатимуть щось протиправне, на їхню думку, в інтернеті.

Раніше стало відомо, що окупанти вигадали новий спосіб примусової паспортизації підлітків, зобов'язавши школи видати старшокласникам віком від 14 років поліси медичного страхування.

Також писали, що минулого місяця на тимчасово окупованій Луганщині завершилися так звані перші вибори і одразу розпочалася примусова мобілізація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: