Канада може надати Україні авіаційні ракети замість утилізації

Читать на русском
В Канаді вивчають можливість передачі Україні ракети класу повітря-земля розробки 1970-х років замість їхньої утилізації.
Фото: ОПУ

У п’ятницю, 2 лютого, Міністерство національної оборони Канади розповіло, що розглядає авіаційні некеровані ракети CRV7 як частину можливого майбутнього пакету військової допомоги Україні.

Про це пише CBC News.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

Зазначається, що ракети класу «повітря-земля» CRV7 калібру 70 мм призначені для ударів по наземних цілях. Вони були розроблені у 1980-х роках, а на початку 2000-х були зняті з озброєння.

Їх планувалися утилізувати, однак наразі військове відомство Канади за ініціативою лідера опозиції П'єра Пуальєвра розглядає питання передачі їх Києву.

«Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, боєприпаси доцільніше передати Україні, яка зможе використовувати їх для захисту свого суверенітету», – сказав Пуальєвр.

Мова йде про 83 303 такі ракети, хоча деякі з них вже не мають боєголовок.

За словами прихильників передачі зброї Україні, близько 8 тисяч з цих ракет все ще мають боєголовки в хорошому стані й можуть бути надані негайно – а решту можна використати як джерело запасних частин.

Нагадаємо, міністри оборони країн ЄС підтвердили готовність поставити ЗСУ понад мільйон артснарядів.

Також Чехія закликає партнерів купити боєприпаси для України поза ЄС.

Як відомо, ЗСУ незабаром почнуть отримувати від Франції по 3000 снарядів щомісяця.

Окрім того, Швеція збільшить виробництво боєприпасів для України.

Раніше повідомлялося, що протягом 2024-го року влада Німеччини планує передати бронетехніку, засоби ППО, а також снаряди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: