Україна повернула з тимчасово окупованої Луганщини двох сестер

Читать на русском
З тимчасово захопленої росіянами території Луганської області повернули двох сестер. Вони майже два роки не могли побачити матір через війну.
Укрінформ

З тимчасово захопленої росіянами території Луганської області повернули двох сестер. Вони майже два роки не могли побачити матір через війну.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Telegram.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

У відомстві розповідають, що майже два роки діти не могли побачити матір через війну. На момент широкомасштабного вторгнення рф вони жили з бабусею і дідусем у селі на Луганщині. Їхня матір працювала в місті. Село швидко захопили росіяни, тож вивезти доньок одразу не вдалося.

Протягом 2022 року дівчата змушені були вчитися у школі за російською програмою. Згодом загарбники почали тиснути на бабусю й дідуся, погрожували і наполягали на оформленні опіки над онучками за російським зразком.

«І ось нарешті вони разом – з мамою і в безпеці. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Мінреінтеграції, Громадської спілки «Українська мережа за права дитини» та проєкту з пошуку і повернення дітей «Шлях додому», – додають у дописі.

Нагадаємо, 20 лютого стало відомо, що Україні вдалося за допомогою Катару повернути з тимчасово окупованих територій та російської федерації 11 дітей.

Тоді як 11 лютого з тимчасово окупованої території Херсонської області повернули бабусю і її 16-річну онуку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: