Заволодіння понад 11 млн грн УЗ: суд визначив заставу експосадовцю філії

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 500 тисяч грн застави з обов'язками до колишнього заступника начальника служби вагонного господарства регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Олексія Шарого. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до заволодіння 11,4 млн грн АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 13 березня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах.

Крім застави на Шарого поклали наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатись із місце проживання без дозволу; повідомляти або суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Станіслава Лєснікова, якому слідство відводить роль лідера організованої групи у цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру дев'ятьом особам у заволодінні 11,4 млн грн АТ «Укрзалізниця», серед яких ексголова правління УЗ Євген Кравцов. За даними слідства, у 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками УЗ з метою заволодіння коштами товариства. Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

Таким чином, у 2018-2021 років посадовця УЗ на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Вона надалі поставила філіям УЗ продукцію за завищеною вартістю. Йшлося про філії «Південно-Західна залізниця», «Придністровська залізниця» і «Панютинський вагоноремонтний завод». Розмір переплати становив 11,4 млн грн, якими організована група заволоділа та розпорядилася на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: