Ізраїль самотужки боротиметься проти ХАМАСу, якщо доведеться – Нетаньягу

Читать на русском
Ізраїль залишиться один у війні проти ХАМАСу, якщо це буде потрібно. Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.
Фото: JINI/Global Look Press

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль наодинці протистоятиме ХАМАС, якщо це буде потрібно.

Так він відповів президенту США Джо Байдену, який пригрозив припинити постачання зброї для повномасштабного наступу на місто Рафах повідомляє Financial Times.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

«Якщо ми доведеться, ми стоятимемо наодинці. Якщо буде потрібно, ми будемо боротися нігтями. Але ми маємо набагато більше, ніж нігті», – наголосив Нетаньягу.

Також він нагадав про заснування Ізраїлю і боротьбу у той час.

«У війні за незалежність 76 років тому ми були меншістю проти більшості. У нас не було зброї, на Ізраїль було накладено ембарго на постачання зброї. Але завдяки величі духу, хоробрості і єдності ми перемогли. Сьогодні ж ми набагато сильніші», – сказав політик.

Ізраїль стверджує, що будь-яке блокування поставок зброї з боку США поки що не створить значних перешкод для військових операцій. Політичний радник Нетаньягу заявив Financial Times, що ізраїльські військові мають достатній «оперативний потенціал для досягнення своїх військових цілей».

Крім того, за словами члена військового кабінету Бенні Ганца, _«Ізраїль має моральний обов'язок продовжувати боротьбу за повернення своїх заручників і усунення загрози з боку ХАМАСу, а США мають моральний і стратегічний обов'язок надати Ізраїлю інструменти, необхідні для виконання цієї місії». _ Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що зупинить постачання бомб та іншого озброєння Ізраїлю, якщо ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу віддасть наказ про масштабне вторгнення в місто Рафах.

Як повідомлялося, вночі 7 травня Ізраїль почав завдавати ударів по цілях ХАМАС у Рафаху на півдні Сектору Гази. Наступного ранку військові повідомили, що взяли під контроль контрольно-пропускний пункт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: