Справа підрозділу «Енергоатому»: з підозрюваної зняли браслет

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу, обраного підозрюваній.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 20 травня строк дії решти обов'язків, покладених на колишню начальницю відділу відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» Наталію Волкову.

Таке рішення 20 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Волкової запобіжний захід у вигляді застави розміром у 805 200 грн. Також на неї поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків. Проте суд скасував зобов'язання носити електронний браслет.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Наталію Волкову – ред.), до 20 травня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: