Світовий банк ухвалив позику Україні на $1,5 мільярда під гарантії двох країн

Читать на русском
Кошти будуть надані під гарантії Японії через Цільовий фонд Світового банку обсягом 984 млн доларів США та під гарантію Великої Британії на суму 516 млн доларів США.
Укрінформ

Рада директорів Світового банку у вівторок, 26 березня, схвалила позику для України обсягом $1,5 мільярда, з метою підтримки політики розвитку «Основи зростання» (DPL, Growth Foundations Development Policy Loan).

Про це йдеться в повідомленні на сайті Кабінету Міністрів.

«Кошти будуть надані під гарантії Уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом $984 мільйонів, а також під гарантію Великої Британії на суму $516 мільйонів», - зазначається в повідомленні.

Водночас, згідно з даними Кабміну, з метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України в рамках позики DPL2024 на найближчі роки, з японських коштів Угодою про позику DPL передбачена капіталізація відсотків у сумі 99,54 млн доларів США.

Очікується, що кошти надійдуть до Держбюджету України вже до кінця березня цього року.

Варто зазначити, що проєкт DPL – це системний проєкт, спрямований на підтримку проведення реформ в Україні, а кошти зараховуються до загального фонду державного бюджету єдиним траншем за результатами виконаних до її підписання завдань.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року Світовий банк передав українському держбюджету 1,34 млрд доларів.

Також нещодавно у Білому домі висловилися проти ідеї передавати допомогу Україні у кредит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: