ВАКС заочно заарештував підозрюваного фігуранта у справі ексголови УЗ Кравцова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про заочний запобіжний захід для підозрюваного у справі колишнього керівника УЗ.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту співорганізатору групи, яку НАБУ і САП викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» у сумі 11,4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про справу колишнього голови правління УЗ Євгена Кравцова.

«29 березня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав співорганізатору організованої групи, яку викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» у сумі 11,4 млн грн, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання указаного підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, та доставки його до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Станіслава Лєснікова, якому слідство відводить роль лідера організованої групи у цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру дев'ятьом особам у заволодінні 11,4 млн грн АТ «Укрзалізниця», серед яких ексголова правління УЗ Євген Кравцов. За даними слідства, у 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками УЗ з метою заволодіння коштами товариства. Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

Таким чином, у 2018-2021 років посадовця УЗ на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Вона надалі поставила філіям УЗ продукцію за завищеною вартістю. Йшлося про філії «Південно-Західна залізниця», «Придністровська залізниця» і «Панютинський вагоноремонтний завод». Розмір переплати становив 11,4 млн грн, якими організована група заволоділа та розпорядилася на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: