Новий боєприпас росіян може долетіти до будь-якого району Харкова – ОВА

Читать на русском
Снаряди типу УМПБ Д-30 СН, яким росія вдарила по Харкову 27 березня, можуть запускати як з авіації, так і з РСЗВ. Вони летять на більші відстані, ніж КАБ.
t.me/synegubov

Керовані снаряди УМПБ Д-30 СН, яким росія вдарила по Харкову 27 березня, можуть долітати до будь-якого району міста. Їх можуть запускати як з авіації, так і з РСЗВ. Ці боєприпаси летять понад 70 км, це далі ніж КАБи.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі «Суспільному» 29 березня.

В ОВА прокоментували чергову статтю у ЗМІ про «плани путіна захопити Харків»Росіяни можуть мріяти про захоплення Харкова, але цього їм не вдалося зробити за два роки і зараз шансів також немає.

«Новий етап – це використання ось такого керованого боєприпасу. Він летить далі за КАБ. Ті два удари, які були завдані містом Харкову, ми зафіксували, що вони від пуску до моменту «прильоту» пройшли десь 72-74 км», – сказав він.

За словами Синєгубова, 27 березня росіяни випустили ці снаряди по Харкову з Бєлгородської області. Сам снаряд менший за КАБ і С-300, але має велику руйнівну силу.

«Він може повністю покривати місто Харків, будь-який район. Навіть населені пункти Харківської області, залежно від якої відстані до кордону, буде пуск», – пояснив голова ОВА.

Експерти встановили, що війська рф випустили боєприпаси з літаків класу Су, але вони також можуть запускати їх з РСЗВ.

Синєгубов вважає, що 27 березня окупанти випробували боєприпаси, ймовірно, шукали засоби ППО: боєприпаси заходили до Харкова з різних боків: з півночі та заходу.

Глава ОВА припустив, що такі снаряди можна збити, але в цьому мають розібратися військові.

Нагадаємо, 27 березня росіяни вперше вдарили по Харкову керованими боєприпасами великого калібру. Йдеться про бомбу УМПБ Д-30 СН, виготовлену на базі ФАБ-250.

Тоді під удар потрапив Шевченківський район, одна людина загинула, 19 постраждали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: