Окупанти розстріляли у Кринках українських військовополонених

Читать на русском
Російські загарбники розстріляли беззбройних українських військовополонених у Кринках Херсонської області.
Getty Image

Російські загарбники розстріляли беззбройних українських військовополонених у Кринках Херсонської області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

У неділю, 7 квітня, в одному з Telegram-каналів опублікували відео, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених військовослужбовців.

На кадрах можна помітити, як представник російської армії здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно, з автомата. Розстріл відбувся поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», – зазначають у дописі.

Прокурори наголошують, що вкотре представники РФ показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських Збройних сил.

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що окупанти розстріляли полонених українських бійців біля Роботиного. Перед цим повідомлялося про розстріл українських полонених в Авдіївці. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста.

За період із 1 грудня 2023-го по 29 лютого 2024 року російські окупаційні війська стратили 32 українських військовополонених. Це значно більше, ніж у попередні періоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: