У ЄС погодили обмеження на імпорт української агропродукції – DW

Читать на русском
Відповідна угода подовжує безмитний доступ, який Євросоюз надав українській агропродукції після повномасштабного вторгнення рф.
фото: Агрополіт

Країни ЄС та Європарламент в понеділок, 8 квітня, попередньо погодили посилені обмеження на імпорт деяких видів сільськогосподарської продукції з України, зокрема м'яса птиці, цукру і кукурудзи.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Як зазначається, відповідне рішення оголосила Бельгія, яка нині головує в Європейському Союзі.

Відповідна угода подовжує безмитний доступ, який Євросоюз надав українській агропродукції після повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року. Його термін дії спливає 5 червня.

Водночас, як повідомляється, угода обмежує доступ для м'яса птиці, яєць, цукру, кукурудзи, круп і меду до середніх обсягів, які були в період з середини 2021 року до кінця 2023 року.

Як зазначається, те, що в розрахунок взято саме 2021 рік означає, що обсяги імпорту мають істотно скоротити, адже у 2021 році, який передував повномасштабному вторгненню, імпорт української агропродукції в країни ЄС був набагато нижчим через квоти й ввізні мита.

Нагадаємо, що Європарламент попередньо продовжив безмитний експорт української сільгосппродукції.

Також стао відомо, представники урядів України та Польщі провели у Варшаві консультації для врегулювання низки питань, зокрема блокування кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: