Війська рф влітку можуть піти в наступ у 4 областях і на Харків – FT

Читать на русском
Росія влітку може піти в наступ на чотирьох напрямках. Основні зусилля окупантів зараз зосереджені навколо міста Часів Яр, яке розташоване всього за 15 км на захід від Бахмута.
Ілюстративне фотоГлавком

Війська країни-агресора можуть готувати широкомасштабний наступ наприкінці весни або влітку з наміром захопити більше території Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Про це пвідомляє Financial Times, із посиланням на українських та західних посадовців.

«Росія, можливо, готується до великомасштабної атаки наприкінці весни або влітку в надії захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей... Чиновники в Києві також стурбовані тим, що Москва може планувати напад на Харків, друге за величиною місто України на північному сході», – йдеться у повідомленні видання.

Зазначається, що країна-агресор мобілізує сотні тисяч військовослужбовців і обстрілює Харків ракетами в рамках підготовки.

При цьому, основні зусилля росії зараз зосереджені навколо міста Часів Яр, яке розташоване всього за 15 км на захід від Бахмута.

«Імовірно, це буде важлива битва. Часів Яр розташований на зручній для оборони височині. Якщо Росія візьме місто, вони потенційно можуть збільшити швидкість просування вглиб Донецької області в рамках очікуваного літнього наступу», – сказав Роб Лі, старший науковий співробітник Євразійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики.

Нагадаємо, згідно зі словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, обстановка на Сході останніми днями суттєво загострилася.

Також нещодавно у ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру. Там окупанти використовують для своїх атак на цьому напрямі все можливе озброєння.

Раніше командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що Силам оборони не вистачає людей, тому військовозобов'язані українці мають проявити мужність і приєднатися до армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: