ВАКС продовжив обов'язки підозрюваному податківцю з Харківщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження на два місяці дію запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 червня строк дії обов'язків, покладених на начальницю відділу Головного управляння Державної податкової служби України в Харківській області Тетяну Горбань. НАБУ і САП підозрюють її в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди та підбурюванні до надання хабаря в 150 тис. дол.

Таке рішення 10 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Горбань на два місяці. Альтернативою їй визначили 7 млн грн застави. Ці кошти внесли і підозрюваного вийшла з-під варти. На неї поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, а також утримуватися під спілкування з низкою осіб. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання - задовольнити. Продовжити до 11 червня 2024 року включно строк дії обов`язків, покладених на (Горбань – ред.), ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 16 лютого 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця ГУ ДПС у Харківській області за підозрою в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, податківиця підбурила представника приватної компанії надати цю суму начальнику ГУ ДПС Харківщини, аби той ухвалив рішення про виключення фірми з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ.

Крім того, упродовж січня-лютого 2024 року податківиця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: