У Данії історична будівля біржі зі шпилем постраждала через сильну пожежу – фото, відео

Читать на русском

В історичній будівлі фондової біржі в Копенгагені спалахнула пожежа, яка охопила її культовий шпиль у вигляді драконячих хвостів. Він впав.
фото REUTERS

У Копенгагені у вівторок сталася масштабна пожежа на Старій фондовій біржі, одній з найвідоміших будівель столиці Данії. Вогонь охопив шпиль і він впав.

Про це повідомляє ВВС та Reuters.

Історична будівля 1625 року, шпиль якої мав форму переплетених хвостів чотирьох драконів, знаходився на реконструкції.

Внаслідок сильної пожежі 56-метровий шпиль зруйнувався і впав на дах. Інформація про постраждалих наразі не надходила.

Повідомляється, що деякі співробітники намагалися встигнути винести з будівлі великі картини, щоб врятувати їх від вогню.

Центральна частина Копенгагена наразі оточена поліцією. Також на місці події знаходяться екстрені служби. Причина пожежі наразі невідома.

За даними ЗМІ, у будівлі в стилі голландського ренесансу сьогодні знаходилася вже не Данська фондова біржа, а штаб-квартира Данської торгової палати.

Міністр культури Данії Якоб Енгель-Шмітт у соціальній мережі Twitter написав: «400 років датської культурної спадщини у вогні».

Нагадаємо, у квітні 2019 року в соборі Паризької Богоматері сталася сильна пожежа, яка тривала понад 12 годин. Тоді на будівлі теж обрушився шпиль. Крім того, постраждав дах, колони в нефі та годинник.

За даними експертів, всю реконструкцію буде завершено не раніше грудня 2024 року. Орієнтовно сам Нотр-Дам відкриють 8 грудня. При цьому гості Олімпійських ігор-2024 у Парижі, швидше за все, не зможуть його відвідати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: