У Держдепі назвали причини, чому США не допомагають Україні відбивати повітряні атаки рф

Читать на русском
У Держдепі США пояснили, чому не допомагають Україні відбивати повітряні атаки, хоча робили це для Ізраїлю. Одна з причин – Ізраїль є основним союзником США поза НАТО.
alphanews.am

У Державному департаменті назвали причини, через які США не допомагають Україні відбивати повітряні атаки росії, хоча допомогли Ізраїлю збивати іранські ракети та дрони.

Пояснення на брифінгу дав речник Метью Міллер.

Захист неба Ізраїлю США та союзниками викликає «заздрість та гнів» українців – WSJТе, як США та союзники захистили небо Ізраїлю під час масованої атаки Ірану, викликало заздрість і гнів українців, які вже два роки зазнають обстрілів російськими ракетами та дронами.

Він сказав, що розуміє реакцію президента України Володимира Зеленського, який шукає будь-який можливий спосіб захистити свій народ. Тим не менш, він наголосив, що у США «цілком різні відносини» з Ізраїлем та Україною.

«У нас було багаторічне партнерство в галузі безпеки з Ізраїлем, у рамках якого ми надавали їм пряму військову допомогу – не лише протягом двох років конфлікту, а й протягом десятиліть – і ми мали давні та широкі зв'язки між нашими збройними силами та ізраїльськими військовими. Це сягає корінням у десятиліття. Ізраїль є великим союзником США поза НАТО. Україна перебуває в іншому становищі: ми не мали такої угоди з ними за кілька місяців до цього конфлікту», – сказав Міллер і нагадав, що США постачали Україні озброєння, у тому числі системи ППО для захисту від російських атак.

Міллер наголосив, що США не у стані збройного конфлікту з росією, а це необхідно, щоб американські літаки перебували в небі над Україною та брали участь у відбитті атак.

«І ми не збираємося вступати у прямий збройний конфлікт із росією. Президент Сполучених Штатів дав це чітко зрозуміти. Я думаю, що на користь американського народу не допустити прямого збройного конфлікту між Сполученими Штатами та росією, тому що ми не хочемо Третьої світової війни», – додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський упевнений, що країни Заходу могли б допомогти Україні захистити небо від російських атак за прикладом допомоги Ізраїлю.

У Білому домі заявили, що США не втручатимуться у війну в Україні і не збиватимуть повітряних цілей, як вони це робили в Ізраїлі. У Великій Британії також пояснили, чому їхні ВПС не можуть збивати безпілотники над Україною.

Жозеп Боррель констатував, що союзники, які відбивали атаку Ірану на Ізраїль, захищали у тому числі свої військові бази на території третіх країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: