Розвідка попередила про чергову провокацію Кремля проти України

Читать на русском
Росія намагатиметься звинуватити українських спецназівців у нібито використанні західної зброї під час бойових дій у Судані.
Фото: Іван Родіонов

Російська влада готує провокацію проти України, пов'язану нібито з незаконним обігом західної зброї в Африці.

Про це повідомили у ГУР Міноборони України у середу, 17 квітня.

У Білорусі підготували нову групу диверсантів для війни в Україні – ЦНСУ Білорусі завершилася чергова підготовка спецназівців під керівництвом найманців ПВК Вагнер. Їх готували для диверсій в Україні.

«На тлі послаблення позицій росії та її проксі-сил на Африканському континенті, ворожі спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти нашої держави. Зокрема, кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що російські пропагандисти планують оприлюднити у ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки нібито «трофейної» зброї американського походження, раніше захопленої найманцями ПВК Вагнер під час війни в Україні.

«Мета подібних публікацій ― дискредитація України та партнерів; звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України», – заявили у ГУР.

Також кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні, додали у розвідці.

У ГУР зазначають, що у зв'язку з релігійними святами, які продовжуються в мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі.

Розвідка додала, що Україна та її Сили оборони продовжують діяти строго у рамках міжнародного права та статуту ООН.

Нагадаємо, раніше росія намагалася звинуватити Україну у причетності до теракту у Crocus City Hall. У МЗС ці звинувачення одразу відкинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: