Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ в українських виробників

Читать на русском
Уряд Данії заклав 200 млн данських крон на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.
Фото: Офіс президента України

Уряд Данії заклав 200 млн данських крон (приблизно 28,5 млн доларів США) на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.

Про це повідомив голова Мінстратегпрому Олександр Камишін у Telegram.

Оборонна промисловість-2023: виробництво якого озброєння та техніки вдалося нароститиНа інфографіці – успіхи українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році. Вдалося збільшити виробництво боєприпасів, ПТРК, САУ.

«Це перше подібне рішення – я вірю, що перше з багатьох. І це те, про що ми невпинно просили партнерів протягом останніх місяців», – написав він.

За словами Камишіна, українська оборонка «вже настільки розігналась», що держава не може покрити контрактами всі 100% потужностей.

«Спроможність українського ОПК становить близько $20 млрд. При цьому Україна має лише $6 млрд на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні - бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту», – повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що українська промисловість цього місяця вперше зробить одразу десять самохідних артилерійських установок «Богдана».

З інфографіки можна дізнатися про здобутки українського ОПК під час повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: