Фіцо заявив, що росіяни ніколи не повернуть Україні окупований Крим

Читать на русском
Росіяни ніколи не повернуть Україні тимчасово окупований Крим і не підуть з Донбасу, впевнений словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо.
Фото: dialog.ua

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що російські окупанти «ніколи не віддадуть» Україні окупований Крим, Донецьку та Луганську області.

Про це повідомляє словацьке видання Dennik N.

Без безпеки в Україні, не буде безпеки у Словаччині: у МЗС відповіли на скандальну заяву ФіцоУ МЗС України відповіли на пропозицію прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо щодо територіального компромісу з росією заявивши, що про це не може бути й мови.

За його словами, визнання принципу територіальної цілісності у випадку України – це «лише теорія міжнародного права», і будь-який мир коштуватиме дорого, а росіяни виграють у військовому плані.

«З точки зору міжнародного права, кожен з нас визнає територіальну цілісність іншої країни, суверенітет, непорушність кордонів. Це гарна теорія міжнародного права. Але... росіяни ніколи не віддадуть Крим, ніколи не підуть з Донбасу», – сказав Фіцо членам Європейського комітету словацького парламенту.

Також політик додав, що Україна нібито «щодня втрачає територію», а росія «здобула більше території в рамках свого наступу».

Крім того, глава словацького уряду висловив думку, що Україна не має військового потенціалу та військової сили у протистоянні з рф, а також виступив за припинення бойових дій та заявив, що після цього учасники переговорів можуть запропонувати «запровадження особливого статусу для контрольованих росією районів сходу України, а згодом провести референдум щодо їхнього майбутнього».

Нагадаємо, напередодні Фіцо заявив, що протидіятиме членству України в НАТО. На його думку, це може спровокувати глобальний конфлікт і «корисно лише для Третьої світової війни».

На початку року Фіцо вже обіцяв всіляко блокувати вступ України до НАТО та натякав на певні «компроміси», на які Україні доведеться піти під час війни.

До цього прем'єр Словаччини стверджував, що росія незабаром диктуватиме умови завершення війни, оскільки її неможливо перемогти на полі бою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: