У комітеті нацбезпеки розповіли, скільки засуджених зможуть мобілізувати за новим законом

Читать на русском
У разі ухвалення нового закону мобілізуватися до лав ЗСУ зможуть не більше 10 тисяч ув'язнених, розповів нардеп Костенко.
radiosvoboda.org

Після ухвалення законопроєкту про мобілізацію засуджених лави Збройних Сил України зможуть поповнити не більше 10 тисяч осіб.

Про це Radio NV розповів секретар парламентського комітету з питань національної безпеки Роман Костенко.

Глава Мін'юсту розповів, які категорії засуджених не підлягатимуть мобілізаціїВлада не має наміру мобілізувати всіх ув'язнених – деякі категорії не підлягатимуть призову в армію, повідомив Малюська.

«Я скажу одразу, щоби ми не сподівалися, що в нас одразу як у Росії будуть сотні тисяч солдатів, які будуть звільнені. У нас не так багато. За окремими цифрами, приблизними, коли я досліджував це питання, мені говорили, ми можемо сподіватися на до 10 тисяч військовослужбовців. При наших потребах у мобілізації це нічого», - розповів Костенко.

Він нагадав, що на початку повномасштабної війни в Україні вже звільняли ув'язнених для участі у бойових діях.

Нагадаємо, йдеться про законопроєкт №11079-1 «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального, Кримінально-виконавчого кодексів України та інших законів України щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання для безпосередньої їх участі в обороні країни, захист її незалежності та територіальної цілісності». 10 квітня Верховна рада ухвалила його у першому читанні.

Законопроєкт передбачає, що під час мобілізації та воєнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Проте засуджених за низкою статей це не торкнеться.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що потрібно мобілізувати ув'язнених та правопорушників, які наразі не відбувають покарання у в'язницях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: