США і Британія запровадили нові санкції проти Ірану: у списку виробники двигунів для «шахедів»

Читать на русском
Уряди США та Великої Британії наклали нові санкції проти Ірану у відповідь на комбіновану повітряну атаку Тегерана на Ізраїль.
Фото: сайт Верховного лідера Ірану

Уряди США та Великої Британії наклали нові санкції проти Ірану у відповідь на комбіновану повітряну атаку Тегерана на Ізраїль.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Мінфіну США.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

Обмеження були запроваджені проти 16 фізичних осіб та кількох компаній в Ірані, які виробляють та обслуговують двигуни для безпілотників «Shahed».

Крім того, США наклали санкції на п'ять компаній, які постачають Ірану компоненти для виробництва сталі, три дочірні підприємства іранського автовиробника Bahman Group.

Водночас Велика Британія запроваджує санкції проти кількох іранських військових організацій, фізичних та юридичних осіб, які беруть участь в іранській індустрії БПЛА та балістичних ракет.

«Ми продовжимо використовувати наші санкційні повноваження для протидії Ірану. За останні три роки ми переслідували понад 600 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із терористичною діяльністю Ірану, порушеннями прав людини та фінансуванням ХАМАС, хуситів, «Хезболли» та груп іракських ополченців», – підсумувала голова американського Мінфіну Джанет Йеллен.

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль ракетами та дронами. В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що було запущено понад 185 безпілотників, понад 36 крилатих та 110 балістичних ракет. Майже 99% із них були перехоплені підрозділами Ізраїлю та військами союзників.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав союзників захистити Україну так само, як вони захистили Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: