Британія вперше передасть Україні високоточні бомби з лазерним наведенням Paveway IV – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Британії в рамках нового пакету військової допомоги вперше поставить ЗСУ високоточні авіаційні бомби Paveway IV.
Фото: RAF

Уряд Британії у рамках нового пакету військової допомоги вперше поставить Збройним силам України високоточні авіаційні бомби Paveway IV.

Про це повідомляє The Telegraph.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

Відомо, що Paveway IV – це 500-фунтові авіабомби, в яких використовується фугасна боєголовка та система лазерного наведення на ціль. Вперше ці боєприпаси були застосовані ВПС Великої Британії в Афганістані.

Бомби можуть бути встановлені як на винищувачі F-16 американського виробництва, які мають прибути в Україну цього року, так і старі літаки радянської епохи.

Точна кількість авіабомб, яку планується передати, поки що не розголошується.

Нагадаємо, вчора британський прем'єр Ріші Сунак повідомив про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги обсягом півмільярда фунтів стерлінгів. До пакету, серед іншого, увійдуть 60 катерів, понад 400 транспортних засобів та понад 1600 ракет.

Також повідомлялося, що Україна та Велика Британія підписали рамкову домовленість про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: